Sjakk og Samfunn

Logodesign
Illustrasjon

Kunde

Norges Sjakkforbund

Type

Visuell Identitet

År

2019

Norges Sjakkforbund

I 2019 starter Norges Sjakkforbund opp sitt nye prosjekt Sjakk & Samfunn. Tanken var at dette skulle være en samlearena for all slags folk igjennom sjakk. Her skal man kunne møtes uansett bakgrunn, religion, alder, hudfarge eller sjakkferdigheter møte nye folk og etablere forhold gjennom sjakk.‍Per dags dato har Sjakk & Samfunn skapt over 100 møteplasser rundt om i hele landet.

Sjakkforbundet ønsket seg en engasjerende visuell profil som kunne representere prosjektets verdier og identitet. Hovedbarrieren vi ønsket å komme oss igjennom er at sjakk ofte kan virke veldig utilgjengelig, kjedelig og kanskje skummelt for noen som aldri har spilt sjakk før. Derfor ønsket vi først og fremst å tilgjengeliggjøre prosjektet ved å gi det en fargerik og levende identitet som kunne fremstille sjakk på en litt mildere måte.

Logoen vi utviklet var en grandios, engasjerende, illustrativ logo med et håndtegnet preg. Vi ønsket å gjøre det luftig og engasjerende, uten at det skulle bli for barnslig. Dette var en logo som skulle kunne nå ut til ALLE!

Sjakkforbundet ønsket seg også noen lekne illustrasjoner som kunne være med å få frem budskapet og identiteten til prosjektet. Nøkkelordene bak dette prosjektet ligger i sjakk, samfunn, mangfold og samhold. Og med det tenkte vi rett og slett på hva som kunne illustrere disse nøkkelordene bedre enn å slå de sammen. Dermed har vi sammen med Illustratør Flu Hartberg, produsert en rekke forskjellige og morsomme sjakkfigurer som omgås, prater og gjør hverdagslige aktiviteter sammen.

No items found.
No items found.

Andre Prosjekter

Tilbake til alle prosjekter